Cabana Sapte #7

Cabana celor 7
Liniste | Suflet | Timp de calitate | Socializare | Izolare | Distractie | Natura
Cabana scandinava din Romania

 

Eram undeva intr-o seara de august si ne uitam la TV.

Era un reportaj la stiri, in care am prins doar finalul cu cateva imagini ale Cabanei si am auzit doar cuvantul “scandinav”.

Arata prea frumos la TV si am zis sa fac un research pe internet dupa cuvantul cheie auzit. Au trecut cateva minute bune pana am descoperit. Intr-adevar era vorba despre Cabana Sapte, situata undeva in Breaza, judetul Brasov. In secunda urmatoare eram pe Maps/Booking pentru a vedea locatia si daca putem rezerva si noi un weekend. Am gasit un weekend disponibil in noiembrie. Singurul! Nu am stat pe ganduri si am rezervat-o.

Totul a fost rapid, a durat in jur de 20 de minute 🙂 Putin a durat si sa ne strangem 10 prieteni (capacitatea cabanei). Nu ai cum sa refuzi asa ceva! Sunt convins ca intotdeauna exista alternative, insa gandul ca pot sta pe canapea la caldura, in timp ce afara crapa pietrele de frig… Personal, asta mi se parea un vis frumos care putea deveni realitate astfel.

Si a devenit realitate.

In general, acolo unde experientele mele sunt reusite iar oamenii cu care colaborez ma conving ca pot schimba ceva sau ca pot adauga plusvaloare unui lucru (in cazul acesta zonei geografice in care este construita Cabana Sapte) ma face sa ii aduc in discutie cu placere online si offline. Asa este si Teofil, gazda cu care am intrat in contact de la momentul rezervarii. Chiar daca nu am apucat sa il cunosc personal, am simtit intotdeauna ca este langa noi – pe telefon – de fiecare data cand am avut nevoie sa intrebam cate ceva.

Si mi-a raspuns cu placere nenumaratelor mele intrebari legate de Cabana Sapte 🙂

Asa am aflat ca ea a fost initial un proiect de renovare a unei cabanei vechi. Atunci cand a fost cumparata aceasta Cabana, Teofil impreuna cu fratii sai si-au propus ca toate elementele vechi sa nu fie aruncate ci reconditionate. David, unul dintre frati, impreuna cu sotia sa au dat design-ul. Astfel, datorita indragirii stilului nordic, Cabana se distinge printr-un design scandinav cu o usoara influenta industriala, ce include elemente reciclate, lumina selectiva, geamuri mari si un sarm aparte oferit de mixul dintre natura salbatica si confortul Cabanei. Lemnul masiv a fost tot timpul prima optiune, contrastand perfect griul antracit. Ar fi fost prea putin designul din interiorul cabanei daca nu ar fi existat conexiunea cu natura prin intermediul fatadei de sticla.

Nimic mai prejos.
Poate din aceasta cauza Cabana este rezervata cel putin in weekend-uri pentru urmatoarele 6 luni.

Pe langa relaxarea traita in Cabana, lucru deja certificat 🙂 exista numeroase trasee care se pot urma, in functie de conditiile meteo: la 15 minute de mers pe jos se afla un baraj in amonte de paraul care trece pe langa locatie, tot in zona se afla si fosta Cabana Urlea. Zona este imprejmuita de padure si munte, asa ca te atrage sa te plimbi numai uitandu-te! Doar sa vrei 🙂

Daca totusi nu vrei, atunci in curtea Cabanei exista un loc special pentru foc de tabara (care se vede perfect si din interior prin geamurile imense). Recomandat este ca focul sa fie facut seara pentru ca senzatia este cu totul alta.

In partea din spate a Cabanei se afla o zona de gratar langa care se poate amenaja servirea mesei, avand pe fundal sunetul paraului care trece exact pe acolo.

Informatii acces:

Exista 2 rute: pe Valea Prahovei sau Valea Oltului. Noi am mers pe ruta Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea iar la rondul de langa Sibiu (Talmaciu), am facut dreapta catre Avrig – Porumbacu de Jos – Oltet – Voila iar aici am facut dreapta catre Breaza. Este bine de stiut faptul ca pentru a ajunge la Cabana, ultimii 5 km sunt pe un drum pietruit in timp ce ultimii 200 m par a fi de drum forestier. Se trece chiar si un pod peste raul care curge pe langa Cabana. Aici in functie de masina, decide fiecare daca poate trece sau nu acel pod. Oricum, de aici mai sunt 50 m pana la Cabana.

In functie de viteza de mers, drumul dureaza in jur de 4,5 ore indiferent de ruta aleasa.

Dar, va spun, linistea de acolo, izolarea, lipsa unui TV, paraul, semineul, senzatia de cald cand privesti frigul, sunt de neegalat!

 

Pentru si mai multe locuri frumoase din Romania, gasiti tot ce aveti nevoie pe @momondo | #owtraveleres  @admomondo

Pentru oferte de cazare la hoteluri: link Momondo

Pentru oferte la inchirieri auto: link Momondo

Pentru oferte la bilete de avion: link Momondo

 

Multumesc
www.cabanasapte.com

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *