Am fost ‘La munte Bran’

Nume neinspirat, locatie excelenta!

primavara  vara  toamna  iarna

 

Hai la munte Bran

Va spun drept, suntem in anul 2021, in plina pandemie, tara a trecut prin momente tragice si pare ca lucrul asta nu se mai opreste. Cu totii am pus pauza calatoriilor pentru o perioada, am cheltuit mai putin, am iesit mai putin pe afara si am cumparat mai mult online. Sunt sigur ca nu sunt singurul, dar cred ca multi ne-am cam schimbat obiceiurile intrucatva in ultimii 2 ani. Deseori mi-a venit sa urlu pentru ca libertatea de calatorie peste granite a fost restrictionata. Ok, poate ca sunt cam dur, pentru ca daca voiam cu adevarat, imi luam talpasita si dus eram. Dar ideea de a face toti pasii aia pentru a calatori (purtat masca, reguli diferite in functie de tara, testari, etc) m-au cam dat inapoi. Adevarul asta e. Recunosc, nu mi-a fost usor sa stau pe acasa.

Dar, hey, de-asta nici nu am stat! 😀

Sa privim si lucrurile bune. In Romania au aparut in ultimii ani, dar exponential in ultimii 2 ani, mici locuri de vis in care poti sa te cazezi si sa petreci timp de calitate la aer curat. Si cand zic mici, chiar mici ma refer ca sunt. Trendul pare ca asta e, sa cautam locuri pitoresti, departe de lume, departe de agitatie, dar cu un confort sporit si daca se poate, si cu un view de poveste. E foarte bine ca se intampla asta! Avem de unde alege atunci cand nu suntem plecati prin tari straine.

Ce mi-a placut la locatia asta, la “Hai la munte Bran” a fost linistea. Fiind localizata undeva pe langa Partia Zanoaga, in Bran, deci undeva sus izolat, nu auzi decat natura si eventual ceilalti 2/4 oaspeti de la casutele de langa. Cand am fost noi erau 2 casute gata si se lucra la a 3-a urmand ca in hambar sa se faca un restaurant mic care sa deserveasca cele 3 casute, asa cum spunea administratorul. Alt lucru de laudat este atentia data asupra detaliilor interioare de calitate. As zice ca mobilierul de lemn facut la comanda cu elemente traditionale este unic.

Sunt 3 casute “A Frame” din care 2 sunt gata. Fiecare din cele 2 (pentru ca a 3-a nu stiu exact cum va arata) poate caza pana la 4 persoane. Jos este livingul cu acces pe terasa cu vedere la apus, iar la inaltime se afla dormitorul 🙂

Cat costa? 700 Lei/noapte, se inchiriaza minim 2 nopti iar ciubarul costa 200 lei/zi si deserveste ambele casute pe baza de programare. Casutele functioneaza in regim de self service si self check-in. Ai chicineta ta (cu tot cu frigider, chiuveta, tacamuri, cani & pahare si espressor) si nu te vezi cu proprietarul.

Adresa locatie in Google Maps

Despre ciubar ce sa mai spun. Noi am fost vara si tot ne-a placut. Nici nu vreau sa ma gandesc cum este iarna, as merge doar ca sa testez experienta si iarna dar stiu ca sunt extra mega bookuiti asa ca o sa ma orientez catre urmatoarea destinatie, care o fi ea 🙂

Singurul lucru pe care nu l-am inteles este numele. De ce sa dai numele unei astfel de locatii “Hai la munte Bran“? Nu e nici, “Hai la munte in Bran”, nici “Hai la munte, Bran”, unde Bran tine loc de localizare… Personal, numele mi se pare extrem de nepotrivit.

Va spun, merita!

Locatia nu e marketata suficient de mult, asa ca: #hailamuntebran

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *