Greek Experience #1, Lefkada

Apusul meu de cand ma stiu este dupa dealuri, dupa cladirile din Bucuresti si alte orase sau dupa alte forme de relief care nu lasa Soarele sa-si duca Piesa pana la sfarsit.
Am fost incantat sa vad in Lefkada spectacolul pana la final si am cerut Bis cateva zile la rand. E fascinant!…
Sunset on Kathisma Beach
Lefkada
Apusul perfect
Prima excursie in Grecia

 

Stiam ca va fi pentru prima data cand voi ajunge in Grecia asa ca din experienta anterioara nu mi-am setat nicio asteptare. Este o regula de-a mea pe care incerc sa o aplic dar care nu imi iese mereu.

Bineinteles ca dupa ce am vazut Thailanda asteptarile mele nu erau deloc mari 🙂 M-am inselat total. Ok, poate casele puteau fi mai ingrijite sau mai bine zis ca puteau fi terminate, poate ca iarba nu era tunsa, poate ca nu era nisip pe plaja asa cum vazusem eu pe unde am mai fost. Dar ce era aici… Era apa aia albastra pe aproape toate plajele pe care am fost, poate mai albastra ca ceea ce am vazut eu in Thailanda; era apusul spectaculos pe care il puteai vedea mai ales de la taverna Rachi/Above the Clouds si mai era lejeritatea cu care traiesc oamenii aia fiecare moment. Toate astea, te fac sa uiti de restul.

Daca ajungi vreodata aici, iti recomand:

  • sa inchiriezi neaparat masina;
  • sa cinezi la Taverna Rachi unde este posibil sa iti astepti randul la masa (nu se fac rezervari). In iulie apusul era pe la 19:30-20:30;
  • sa te relaxezi pe toate plajele posibile, inclusiv pe cele unde nu ajungi cu masina;
  • sa mergi (evident, tot la apus) la cel mai sudic punct – Cape Lefkata;
  • sa faci windsurfing (Vasiliki este intre primele locuri in lume la nivelul conditiilor intrunite pentru efectuarea acestui sport).

Uneori pozele spun totul 🙂 🙂

 

Kathisma Beach
Porto Katsiki
Cape Lefkata
Sunset at Rachi Taverna
Above the Clouds Bar (Rachi Taverna)
Vasiliki Beach

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *